Maaike Schootstra

Mijn naam is Maaike Schootstra en ik werk als zelfstandige sinds 2017. Ik ben afgestudeerd pedagoog (Master Pedagogiek Integrale Jeugdzorg). Verder ben ik gecertificeerd (familie) mediator,  Kindbehartiger en docent Omgangskunde. Ook ben ik sinds november 2018 inzetbaar als Bijzonder Curator Jeugdzaken.

Ik ben inzetbaar bij opvoedingsvragen en -problemen en bij problemen met en op school. Ik werk met jongeren, ouderen, ouders en binnen gezinnen. Dat doe ik door het geven van begeleiding, psycho educatie over gedrag en hoe er mee om te gaan en door training en ondersteuning van en in het gezin. Ik hou van concreet ‘met de voeten in de klei’ werken. ‘Wat is er nu nodig, hoe regelen we dit vlot en gedegen’.

Ook ben ik inzetbaar als scheidingsexpert bij (hoogconflict) scheidingsproblematiek, ook als de scheiding al langer geleden is, bij (begeleiding) contactherstel en opzetten en begeleiden ouder-communicatie na scheiding. Individuele begeleiding van zowel vaders als moeders wordt geboden vanuit het perspectief ‘wat is nodig voor de kinderen’. Als Kindbehartiger spreek ik met kinderen over hoe zij de scheiding ervaren en hoe zij zich staande kunnen houden in soms heftige dynamiek, over loyaliteitsconflicten en over het willen zorgen voor papa of mama, heit of mem.

Dit doe ik met kennis van zaken, humor, een koel hoofd en een warm hart en altijd door middel van maatwerk. Ik werk grotendeels ambulant, dat betekent dat ik u thuis bezoek. 

Voor ouders

Heb jij of hebben jullie problemen met opvoeden door ADHD, Autisme, PDD-NOS? Zijn er zorgen om de kinderen dan kun je gerust contact met ons opnemen om eens te horen of wij misschien iets kunnen betekenen. 

Voor verwijzers

Netwerk-Pluz werkt samen met ervaren hulpverleners die goed thuis zijn in hulpverlening vanuit WMO en vanuit de Jeugdwet. Netwerk-pluz is gecontracteerd voor Jeugd via SDF en voor WMO tot nu toe in diverse gemeenten in Friesland. 

Scheiding en omgang

Ga je scheiden of lig je in scheiding? Heb je hulp of ondersteuning nodig voor jezelf of voor je kinderen? Ik ben kindbehartiger en gecertificeerd (familie)mediator.